9 kg és 62 cm

Már régóta nem jelentkeztem, hiszen elég sok bokros teendőm volt, ez észre is vehető volt a blogon..no comment. Lassan vége a nyárnak, jönnek a hosszú őszi esték, de elcsüggedni nem szabad, hiszen itt a rablós szezon, csukázás süllőzés, és néhány harcsa, ponty elcsípésére is van esélyünk.

Dehogy maradjunka címnél, igen összejött, akkor mikor nem is számított rá az ember, most pedig hosszú előkészület, sok sikertelen horgászat merült a távoli homályba a múlt szombaton..

Az igazság az, hogy az egész nyár eseménytelenül telt, ha csak azt a kölyök balint nem számolom, amit valamikor májusban sikerült pergetve fognom a Dráván. a nyár közepén jártunk, túl voltam már több nem egy napos túrán, ami minden esteben eredménytelenül zárult. Közben melo, család stb.

Igazán nem is készültem a pecákra, csak úgy adhoc jelleggel mentem ki mindig. De egy idő után elkezdett érdekelni, hogy mit is csinálok rosszul, mert sok jó tanácsot hallottam nagy nagy horgászoktól, de sajnos egy sem müködött. Egy csali készítési módszet kivéve..

Körbenéztem a piacon, mit mivel, hogyan, mi a nyerő mi nem. Sok-sok gondolat keverget már a fejemben mire végül is összeállt a stratégia. Egy max. két helyen való állandó horgászat, preciz szerelés, végszerelékek, a fenékméréstől kezdve a csaliig. Egy helyen kezdtem etetni, bojlival és az általam készített erjesztett-fözött kukoricával.

Az egy hét eredménytelenül telt, igaz pár nap kihagyás volt a dologban. Mivel utánna hallottam hogy fognak a helyemen, ráültek igen, így tudtam hogy a módszerem müködik. (elméletileg foglalt hely nincs, de tiszteletben tartjuk egymás helyét…)

A következő alaklaom 5 munkanap kihagyása után következett el, amire is ismét elkészült az etetőanyagom illetve időm is úgy engedte, hogy ki tudtam menni a tóra. A helyemmel szemben lévő helyet választottam, amit kisebb nagyobb sikerrel, de úgy éreztem sikerült feltérképezni. Elöttem kb 20 méterre egy pad majd egy egy törés, ami közel 4m-ig tartott. Kb 2 kg-t etettem egy ásványvizespalackból fabrikált “etetőcsővel”.

Bojlisbot, nyeletőfékes orsó, gubansgátlós,ólom kioldós szerelék, 28 cm-es fonott előke, bojlis horog egyszerű Hair rigre kötve. A csali az etetőanyagból kibányászott egész szemek, valamint 1 db. technopufi. A két botot egymás mellé vettem be. Mire mindennel elkészültem éppen delet harangoztak a faluban.

Irhatnék szúnyogokról,melegről de nem teszem mert a dögunalom 5 órája következett…

17.00 körül két álmos csippanás ébresztett a melankóliámból, na mi a fene, valami belúszott legyintettem..Nem telt 10 perc sem, amikor is, hogy horgász zsargonnal éljek elfüstölt a botom, most szó szerint, mert egy lazára állitott nyeletőféknek köszönhetően, egy termetes gubanc viritott a dobon. Mire felfogtam mi is történik a halam rendesen húzni kezdett, a lábaim megremegtek, most fog elmenni a halam, amire annyit vátam. Nem adom fel, gondoltam, felugrottam és a parton kisérni kezdtem az öböl belseje felé tartó halat. Közben egy hirtelen ötlettől vezérelve sikerült pár menet zsinórt kiszabadítanom és feltekernem a gubancra. Az orsó müködik, zsinórom annyi van amennyit a gubanc engedett. Most mi lesz? Fogtam is mint a vilgábajnokunk is teszi kikapcsoltam a visszaforgásgátlót és így fárasztottam a hátralévő 10 percben.

Volt több erőteljes kirohanás, lomha húzás, de mindig tudtam kontrolálni az orsó hátrafelé tekerésével a halat. A fárasztás közben, hogy tetézzem a saját hülyeségemet eszembe jutott, hogy nem hoztam merítőt. Közben a szomszéd helyre horgászok érkeztek, nekik kínomban hangosan köszöntem!

-Jó napot!

-Magának is-és meg se fordulva sétáltak tovább

-Kellene egy merítő! Ha tudnának segíteni megköszönném!

Ekkor megfordultak, és Misi bácsit láttam közeledni felém egy méretes merítővel. A szákolás minden probléma nélkül lezajlott, partra emeltem azt akit már régóta vártam. Egy 9 kg-os 62 cm-es hibátlan tőpontyot!

Misi bácsi csak ennyit mondott:

-Na gyerek mondtam, hogy megjön egyszer!

Pár kép rólunk….

Reklámok

2 hozzászólás to “9 kg és 62 cm”

  1. gratulálok a szép halhoz az enyém az 10 kg-os volt sznopek csaba

  2. Hello! Kicsit le vagyok maradva pár cikkel, de már neki álltam, itt vana tél lesz mit feltenni, mert pár csukát azóta már ejtettem..Köszi a hozzászólást! Üdv, Kornél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: