SNECI HE. – Egyesületi horgászverseny..

Igaz megkésve egy kicsit és kilógva az időrendi sorrendből írom ezt a bejegyzést, de remélem ez nem olyan nagy gond.. 2007.május 06-án került megrendezésre az egyesületemben az idei horgászverseny. A verseny szabályai egyszerűek voltak, két bot, bármilyen technika, a kifogott halak súlya számított, ha a súly nem döntött volna, akkor a darabszám a nyerő.

07 óra körül már kint voltam a parton, illetve már pár egyesületi tag is jelen volt, a szokásos üdvözlések után, próbáltam meg egy kis infot szerezni, hogy mi is a nyerő módszer, illetve milyen szempontok alapján válasszak helyszínt. Azt tudni kell, hogy az egyszerű szabályoknak köszönhetően mindenki ott foglalt helyett, ahol akart. Nincs túl bonyolítva a verseny, hiszen ezt nem profi versenyzők vívják, hanem MI, csak úgy magunk között.

Amit illik tudni az Őrtilosi tóról, hogy jelen pillanatban elég jól telepített, korábban kavicsbányaként üzemelő tóról van szó. A bojlizás egy tavalyi eset óta tiltott a tavon…( kb 1 hét alatt 150 Kg halat fogtak bojlival, köztük egy 20 kg-os harcsát is) A lényeg az, hogy jelen pillanatban csak a tagok bojlizhatnak…

De hogy ne kanyarodjunk el a versenytől, így folytatnám továbbb. Mivel elég sokan érkeztek időközben, úgy döntöttem, hogy a tó Ny-i oldalán, annak is végében foglalok horgászhelyet. Míg szemben velem a hínáros vizen ültek le többen, bár ne tettem volna, hisz rá kellett jönnöm, hogy mi is a módi itt. Az igazság az, hogy én a könnyű pályát választottam, aminek az lett a vége, hogy egy darab halat sem fogtam!!!

Az összes fogás a hínaras részből került ki, hagyományos úszós készséget alkalamazva. A match botom és a feederem mehetet a spájzba.

Tanulságos volt a verseny abból a szempontból, hogy igen is minden víznek meg vannak a maga sajátos viszonyai, aki ezeket nem ismeri, az nem is lehet eredményes..

A nyeremények.

A nyertes halai...

~ Szerző: ortilos - május 28, 2007.

2 hozzászólás to “SNECI HE. – Egyesületi horgászverseny..”

  1. A match botodat azért ne tedd a kamrába,lehet azzal is pontyozni, én 16/18-as zsinórral több szép halat kivettem már.
    Kevésbé hínaras helyen horgászok,a fenekezőm 20-as, néha felerősítek 22-ig.Nemmondom már megtréfáltak a nagyobb amúrok, pontyok,de így több az izgalom.

  2. Most hogy virégzik/zott a hínár elég nagy területet elfoglat már, az igazság, hogy bolognaival nyomják, ami nekem egyenlőre nincs. Közben párszor már megtréfáltak a nagyobbak a hínár miatt. Néztem már egy 7 m-es bolognait, azzal nem lesz gond a hínár lyukakat meghorgászni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: